Zomeravond wedstrijden afgelopen – Verslag van de MAZAC, DIZAC en WOZAC

Verslag van de MAZAC

Van 19 april tot en met 30 augustus hebben we aan een stuk door op de maandagen kunnen spelen. Het was heel fijn dat de baan steeds beter werd, wat overigens niet altijd in de scores was terug te zien. We startten met een aantal keer 15 holes en gingen vrij snel over op de 18 holes wedstrijden. Het bleek voor velen wennen om de kaarten in te vullen met het WHS en zeker bij 15 holes. Maar liefst 75 leden hebben 1 of meer keren meegespeeld!  30-40 daarvan kwamen zeer regelmatig. Toen het restaurant open mocht nam de gezelligheid toe en bleven velen ook eten. Op een van de maandagavonden lukte het Rolf Mul om op hole 11 een hole in one te slaan! De laatste avond, 30 augustus speelden we 9 holes met daarna de prijsuitreiking. We hebben toen genoten van een heerlijk tweegangen diner!

Ria Mul is de winnaar van 2021 geworden met op de tweede plaats Jenny Zaal, Ton van Maris legde beslag op de derde plaats.

Naast de wisselbeker voor Ria kregen ze alle drie een bon te besteden in de shop.

Namens de MAZAC
Daan Krom

 

Verslag Dizac 2021

Veel eerder dan in vorige jaren, startte al op dinsdag 20 april de Dinsdag Zomeravond Competitie 2021 met een 9 holes-wedstrijd vanwege de business competitie. Een mooie start met 28 spelers op de 1e speeldag. In totaal hebben 86 leden een of meerdere keren meegedaan aan de DiZac. Gemiddeld deden 30 leden mee, een duidelijk teken dat er in deze handicapgroep behoefte is aan een wedstrijd met veel gezelligheid!! 44 Spelers hebben 104 birdies bij elkaar geslagen.

Vanwege Covid werd golf en dus ook de Dizac een favoriete bezigheid voor velen. Niet alleen GC Houtrak kon veel nieuwe leden verwelkomen, ook de Dizac had een recordaantal deelnemers. Het was wel even geleden, dat de Dizac 48 deelnemers telde op een avond. Tot 8 juni was helaas het clubhuis nog niet open en was inschrijven noodzakelijk. Het inschrijfgeld innen via tikkie was een mooie oplossing, kon op afstand en ook buiten. Even wennen maar iedereen is er nu aangewend. In COVID-tijd leer je om te kijken naar wat wel kan dus ook voor de gewonnen dagprijzen hadden we een oplossing, was je de volgende keer aanwezig dan lag je prijs klaar bij de 1e Tee.

Vanaf 8 juni was alles weer bijna als vanouds (op 1,5m afstand na), spelers bleven weer eten en gezellig napraten. Ook de neary’s werden weer uitgezet en werd gestreden om flessen wijn, (Ruud dank voor een aantal flessen) en gesponsorde ballen van No Excess, (Roel hartelijk dank hiervoor).

Elke maand was er een maandprijs te verdienen, een tegoedbon voor de Golfshop.

Winnaars zijn:

Mario Betting, april/mei
Paul Penman, juni
Patrick van der Wal, juli
Wim Reijnders, augustus

Tot de laatste dag dat er punten verdiend konden worden was het spannend voor het overall klassement en kon er nog wat veranderen in de eindstand.

Uiteindelijk is Patrick van der Wal de winnaar geworden.

De slotavond is gebruikelijk een gezellige afsluiting met naast de dagprijzen veel fun prijzen, neary, longest en een leary. Rond 20.00 uur hebben we genoten van een heerlijk 3-gangenmenu, de vakantiegangers hebben echt iets gemist! Tussen de gangen door zijn de prijswinnaars in het zonnetje gezet. Niet alleen de hoofdprijzen maar ook de maandprijs (mooie tegoedbon voor de shop), birdie-prijzen, lustrum-champagne-prijzen, veel ballen-prijzen, wijn. Kortom een feestje.

Time4Golf heeft 3 prijzen beschikbaar gesteld:

 

  1. een arrangement (hotel + 2 greenfees) voor 2 personen naar Quinta da Marinha in Portugal
  2. Bubbles & diner voor twee bij Cheval Blanc
  3. een golf-reistas, merk BOB

No- Excess wilde bij de slotdag nog iets extra’s doen en daardoor konden we ook de nummers 4 t/m 6 in het zonnetje zetten.

Houtrak Golf Academy heeft de aanmoedigingsprijs ter beschikking gesteld.

DiZac commissie heeft nog 2 flessen lustrum champagne uitgedeeld aan nrs. 8 en 9.

Overall klassement: punten

1e Patrick van der Wal 86,95
2e PaulPenman 77
3e Jeroen Auping 58,25
4e Eric Thijssen 52
5e Vincent Krocké 41,25
6e en 7e Ron de Graaf en Bert van der Plas 40
8e Milko Brinkman 38,66
9e Fred Tijssen 36

Birdie prijzen:

1e John Moore 9 birdies
2e Patrick van der Wal 7
3e Fred Tijssen en Milko Brinkman 5

Alle sponsoren hartelijk bedankt!!!

Als DiZac wedstrijd-Cie kijken we terug op een mooi golfseizoen.

Ton, Janine en Hakke

Patrick van der Wal

Paul Penman

Jeroen Auping

 

Woensdag zomeravond competitie 2021

Dit jaar is de zomeravond wat eerder gestart daar de NGF-competitie weer niet gespeeld werd en er een behoefte aan competitie was. Eerder starten maakte het noodzakelijk om de eerste wedstrijden over 15 holes te spelen, strokeplay over 15 holes was nou niet waar ons wedstrijdprogramma voor geschreven was. We begonnen met een gesloten horeca, dat veranderde langzaam en gelukkig was het na enige tijd het weer als vanouds.

Nadat de avonden langer werden werd gewoon weer 18 holes strokeplay en stableford gespeeld. De deelname was goed. Nagenoeg elke avond was geheel gevuld, 45-48 deelnemers per avond. Als je niet je starttijd 2 weken van tevoren had vastgelegd viste je achter het net. Iemand heeft uitgerekend dat er 120 deelnemers een of meerdere avonden hebben gespeeld. Zo waren er bv in totaal 59 spelers die wedstrijdpunten hebben gescoord.

Alleen in het midden van de vakantieperiode was de opkomst tgv vakantie en gelijktijdig NK een beetje minder waardoor er een avond te weinig strokeplay spelers waren om punten uit te delen.

Na een aarzelend begin zonder prijsuitreiking kon na enige Corona-versoepelingen weer een korte prijsuitreiking voor het dag klassement georganiseerd worden, dat maakte het toch meer vertrouwd. We zijn dit jaar ook van het cash geld voor inschrijving afgestapt en men betaalde nu per tikkie. De wedstrijdleiding heeft dan een beter overzicht en na enige avonden was dit goed ingeburgerd.

Er werd goed gespeeld. De eerste drie strokeplay avonden werden gewonnen door Berend van Holthuijsen. Sikko Nederstigt en Gavin de Gelder haakten aan en dit drietal bepaalde het strokeplay klassement. In het stableford klassement zie je dezelfde drie namen al moeten ook Floor Veegens en Joost Sol genoemd worden.

Uiteindelijk waren er 19 wedstrijddagen (vorig jaar 12), en alhoewel geen warme zomer, de meeste avonden met goed golf weer. Alleen op de eerste 2 à 3 als wel de laatste wedstrijddag was het vechten tegen de duisternis. De laatste week van augustus is eigenlijk te laat voor een wedstrijddag.

Ook namens alle deelnemers willen wij de sponsoren bedanken:

Pinhigh Reizen, PitchFix en Damesmode Differenza

Einduitslag:

Strokeplay (over 17 rondes)

1             Berend van Holthuijsen                183 punten                       14 wedstrijden in de punten
2             Sikko Nederstigt                             157                                      14
3             Gavin de Gelder                              100                                      8
4             Rogier Mol                                        75                                        7
5             Joost Sol                                            74                                        8

Stableford (over 19 rondes)

1             Sikko Nederstigt                             67.67punten                    8 wedstrijden in de punten
2             Floor Veegens                                 60.25                                  6
3             Gavin de Gelder                              56                                       6
4             Joost Sol                                            54                                       6
5             Berend van Holthuijsen                48.75                                  6

Links Sikko, rechts Berend

Het seizoen werd afgesloten met een 9 holes gezelligheidswedstrijd en de prijsuitreiking waarvan bijgaande foto’s.

De wedstrijdleiding kijkt terug op een geslaagd 2021 seizoen maar ook uit naar 2022.

Anneke, Bob en Antoine