Winnaars Halfweg/Houtrakbeker 2020

Op 4 oktober werd de laatste wedstrijd in een serie van 6 Houtrakbekers (<hcp 10 en netto strokeplay) en Halfwegbekers (> handicap 10 en spelvorm stableford) gespeeld. In de Houtrakbeker was Gijs Spaans (16 jaar, handicap 2,9) op de laatste dag niet meer in te halen en mag zich de winnaar van de schaal noemen en kon van onze sponsor Time4Golf een prijs in ontvangst nemen. Bij de Halfwegbeker was het een stuk spannender. Daar stond Jenny Zaal bovenaan en werd op de voet gevolgd door Feline Rambonnet (13 jaar!) en Ruud van Gelder. Zij speelden dan ook in de laatste flight. Harry Harmens, op plek 4 in het klassement ging er met de dagprijs vandoor en Feline Rambonnet werd mooi tweede, waardoor zij boven Jenny in het klassement eindigde en er met de Halfwegbeker vandoor ging! Proficiat!

Verslag van Gijs Spaans
Het was een spannende competitie: De Houtrakbeker. Ik, Gijs Spaans 2020 Houtrakbeker winnaar, heb uiteraard elke wedstijd meegedaan. Ik ben zeer tevreden over hoe ik alle rondes heb gespeeld. Helaas zat er 1 ronde bij waar ik helaas door een domme fout van mezelf een DQ  heb gekregen. Toen de eerste 3 rondes waren gespeeld was het zeker nog spannend wie er met de schaal vandoor zou gaan. De strijd bleek te gaan tussen Sikko Nederstigt, Tom Hiensch en ikzelf. Bij wedstrijd 4 viel Tom helaas uit de race door een blessure aan zijn rug. Maar toch ging de strijd door tussen mij en Sikko. Bij de 5E wedstrijd had Sikko niet al te best gelopen en ikzelf wel, daardoor kwam ik op een grote voorsprong in het puntenklassement. Doordat ik 23 punten los stond op de nummer 2 en waar je maar per wedstrijd 19 punten kunt halen was de competitie al beslist voor dat de laatste ronde was gespeeld. Helaas speelde ik de laatste ronde niet op mijn best waardoor ik niet in de punten ben gevallen, maar doordat ik genoeg punten los stond ben ik eerste geworden van deze leuke competitie. Het is pas mijn eerste jaar op Houtrak en dan al de eerste prijs binnen slepen geeft een zeer goed gevoel. Hopelijk zullen er nog meer dan deze leuke wedstrijden aankomen.

Verslag van Feline Rambonnet (winnares Halfwegbeker 2020)
Het was dit jaar een spannende Halfwegbeker. Ik had de eerste wedstrijd gewonnen en stond dus op dat moment eerste. Na een paar wedstrijden was al te zien dat Jenny Zaal en ik aan elkaar gewaagd waren. Ondertussen kwamen er ook nog wat andere spelers die meededen aan de top en het wisselde zich een beetje af, maar voornamelijk stonden Jenny en ik aan de top. Ik had de een na laatste wedstrijd gewonnen waardoor Jenny en ik 1,5 punt scheelden van elkaar. Na 5 wedstrijden stond Jenny 1ste en ik 2de met een verschil van 1,5 punt. Ik moest de laatste wedstrijd 2 plaatsen hoger eindigen dan Jenny Zaal om de competitie te winnen. De laatste wedstrijd kwam en het was niet heel erg goed weer, ik speelde met Jenny Zaal en Ruud van Gelder in een flight de top 1,2 en 3. Ik speelde niet heel goed maar kwam binnen met 28 punten wat genoeg was op die dag om 2de te worden en ik had Jenny Zaal verslagen die dag met meer dan 2 plekken verschil dus uiteindelijk ook in het klassement. Ik vond het een geweldige wedstrijd. Ik bedank alle spelers die meededen en de wedstrijdleiding!