Wijziging NGF competitie 2024

De NGF heeft, na een uitgebreid onderzoek en in samenspraak met een aantal golfbanen in Nederland, besloten om een aantal veranderingen door te voeren ten aanzien van de NGF Voorjaarscompetitie 2024.  

De competitie gaat op vier punten veranderen. De belangrijkste wijzigingen in een notendop: 

  1. Met ingang van de competitie 2023 mogen ook professionals meedoen aan de competitie. Voorwaarde is dat de professional lid is van de club en er mag maximaal één professional per team opgegeven worden. 
  2. Alle Herenteams die uitkomen in de 3e, 4e, of 5e klasse 27 holes, zowel regulier als 50+, zullen met ingang van de Voorjaarscompetitie 2024 worden teruggebracht naar 18 holes. 

Alle Damesteams die uitkomen in de 2of 3e klasse 27 holes, zowel regulier, op dinsdag en 50+, zullen met ingang van de Voorjaarscompetitie 2024 worden teruggebracht naar 18 holes. 

  1. Met ingang van de Voorjaarscompetitie 2024 wordt de volledige Dames Dinsdag Afdeling en de volledige Dames 50+ Afdeling één Afdeling. De speeldag voor deze Afdeling zal de donderdag worden. 
  2. Met ingang van de Voorjaarscompetitie 2024 is er – bij genoeg animo – een nieuwe op zichzelf staande leeftijdscompetitie, een 65+ competitie 18-holes, voor zowel dames als heren. 

Voor de 36 holes competitie én alle teams die 2e klasse of beter spelen, zal er in 2024 niets veranderen. 

Voor het hoe en waarom van de maatregelen en een uitgebreide uitleg, zie de website van de NGF of klik op onderstaande link: 

 https://www.ngf.nl/topgolf/ngf-competitie/veranderingen-ngf-competities