Verslagen van het Finale Weekend van de (geannuleerde) Voorjaarscompetitie 2021 is gespeeld op 24, 25 en 26 september 2021

Heren l
Vol goede moed gingen wij met Heren 1 naar het Rijk van Nijmegen voor het finaleweekend van de NGF Competitie. Het eerste dat ons stond te wachten, was de kwalificatie op vrijdag. 18 Holes stableford tegen par, en de beste 8 van de 14 deelnemende teams zouden zich kwalificeren. Met goede scores in de ochtend (Frank 37 punten, Ronny 35 punten, Mike 39 punten) lag er een mooie basis voor de kwalificatie. In de middag kwamen daar nog prima scores bij (Michael 33 punten, Berend 29 punten) en de super score van Rogier (41 punten). Met deze totaalscores kwalificeerden wij ons als vijfde. De tegenstander voor de kwartfinale matchplay was de Haagsche.

Berend en Michael beten de spits af met de foursome, het was een spannende partij, maar helaas verloren zij op de achttiende hole. Ook Frank en Mike verloren beide op de achttiende, en Ronny moest na veertien holes al zijn meerdere erkennen in zijn tegenstander. Rogier was op dat moment nog de enige partij in de baan, maar omdat de Haagsche al genoeg punten hadden, werd die partij gegeven.

We konden als team helaas net niet tippen aan het niveau van de Haagsche, maar we zijn wel gemotiveerd om hard te trainen deze winter en revanche te nemen tijdens de competitie in 2022.

Mike Korver (c)

 

Dames Senioren l

Donderdag 23 september zijn we met het team afgereisd naar Golfclub Sybrook voor het spelen van het finaleweekend om de landskampioenschappen. We hebben die dag de baan verkend wat heel nuttig was. Sybrook is een baan waar je niet achteloos je driver uit je tas kunt halen, maar je na moet denken over wat je moet slaan. Dat maakt het ook wel weer leuk.

Vrijdag was de start van de wedstrijd waar we met singles de baan ingingen en een teamscore moesten neerzetten. We speelden individueel stableford tegen par en werden derde van de achttien teams, knap resultaat! Acht teams gingen na deze dag door naar de kwartfinale en daar zaten we ruim bij.

Zaterdagochtend speelden we tegen de Noordwijkse en wonnen de wedstrijd, dus door naar de halve finale diezelfde middag. Onze tegenstander in de halve finale werd de Hilversumsche wat een spannende wedstrijd opleverde. Tot op de laatste holes stonden we met een aantal partijen gelijk, helaas viel het net de verkeerde kant op. Voor hetzelfde geld hadden we in de finale gestaan, maar nu werd het dus om de derde/vierde plaats.

Zondag speelden we tegen De Pan. Na de ochtend 4 & 2 achter, dus aan de bak ’s middags. We wisten wat we moesten doen, maar wat een spanning! 6-6, 7-7, 9-7 voor en wachten op de laatste partij. Die werd gehalved en dus 10-8 gewonnen! Super!

We zijn heel trots op onszelf en hebben een topteam. Wat ons betreft mag het volgend jaar ook op deze manier. Nu nog even heerlijk nagenieten.

Houtrak bedankt voor de support en ondersteuning, Tracy fijn dat je stand-by wilde zijn.

Karin Eizema (c)

Dames l

Afgelopen week was het eindelijk zover, het moment waarop we al zolang wachtten, tijd om competitie te spelen! Na twee keer een afgelaste competitie, mochten we onze trainingen toch ten uitvoer brengen in een finaleweekend voor de hoofdklasse teams. Eindelijk onze kledingset aan waar hij voor bedoeld was, waarvoor nogmaals dank aan onze sponsors Click2Connect en FylaSports. En meteen ook een dankwoord voor Keith en Edi voor het regelen van de kleding! 

Na een paar weken van teamtrainingen en het voorspelen afgelopen woensdag, waren wij er als team klaar voor om de strijd om het landskampioenschap aan te gaan. Aan de vooravond nog even gezellig met het team een hapje eten en de laatste besprekingen met Floris op vrijdagochtend zorgden ervoor dat wij goed van start konden. Roos, Deborah en Eva speelden in de ochtend en haalden 26, 25 en 30 punten binnen. Nikki, Annemieke en Anne-Sterre speelden in de middag en haalden 34, 19 en 33 punten binnen. Met een teamscore van 167 kwalificeerden wij ons voor de kwartfinales. Deze zouden wij spelen tegen De Pan. Tijdens het bijna volledige hamburgerdiner (classic, kip en falafelburgers) werden de laatste tactieken voor de wedstrijd besproken. Aan Annemieke en Deborah om af te trappen met de foursome, welke overtuigend werd gewonnen met 6/5. Daaropvolgend Anne-Sterre, Nikki, Eva en Roos in de singles. Helaas mochten we deze single partijen niet winnen en zijn we uitgeschakeld na de kwartfinales met 2-8. Wat een baalmoment, maar we hebben gestreden als dappere strijders en gedaan wat we konden. Nog even een lunch om het goed af te sluiten en op naar de volgende competitieronde!

 

Deborah Ruurs (c)

 

Heren Senioren l

Na een lange aanlooptijd en voorbereiding eindelijk van start op Nunspeet. Helaas behaalden slechts een paar spelers een goed niveau tijdens de kwalificatieronde en daardoor eindigden we als 7de. Dus op zaterdagochtend tegen de nummer 2 Hilversum. Die bleek te goed voor ons. De greensome wel gewonnen maar single 1, 2 en 3 gingen allemaal verloren. Einde oefening. We hebben er wel alles aan gedaan, maar de resultaten waren onbevredigend. Helaas.

Nu op naar de competitie 2022.

 

Bob Welschen (c)