Verslag Race To Houtrak

Na een spannende laatste wedstrijd mag ik mij komend jaar Race to Houtrak kampioen noemen! Een hele eer. Het was een enerverend jaar waar ik door mijn sabbatical extra tijd aan mijn golfspel kon besteden en dat heeft zich uitbetaald met deze mooie prijs aan het einde van het jaar. De Race to Houtrak begon eigenlijk al eind 2019 met de wintermaster, waar ik met een rondje 65 in de derde wedstrijd een mooie basis legde voor een goed golfjaar. Een golfjaar dat er toch iets anders uitzag dan gepland door Corona, maar gelukkig mochten we vanaf mei weer golfen en konden we vanaf juni weer wedstrijden spelen. Ik heb vanaf toen bijna alle woensdagavond wedstrijden meegedaan, waar we met Philippe en Sikko een mooie driestrijd hadden om de prijzen. De punten van die wedstrijden telden tegelijkertijd mooi mee voor de Race to Houtrak.

Uiteindelijk stond ik hierdoor op 91 punten op het moment van de finale. Omdat in de laatste wedstrijd de punten dubbel telden waren er wel nog veel kapers op de kust en dus om zeker te zijn van het klassement was de opdracht simpel: de laatste wedstrijd winnen. Ik begon meteen met een birdie op de 1e hole en eigenlijk stond ik ze gewoon heel erg lekker te raken. Op hole 11 maakte ik de 5e birdie van de dag om weer onder par te komen en tot dat moment ging alles soepel. Daarna laat ik een paar slagen liggen, maar met goede pars op de laatste 3 holes wist ik dat ik met 38 stableford punten mijzelf een hele goede uitgangspositie had gegeven. Na een kleine check bleek er niemand beter te hebben gescoord en kon de titel gevierd worden!

Het was een mooi golfjaar met een mooie afsluiting op de Race to Houtrak. Nu weer trainen deze winter om klaar te zijn voor de competitie die volgend jaar wel gewoon doorgaat natuurlijk.

Bedankt iedereen en met name natuurlijk de WeCo voor al de mooie wedstrijden.

Caspar