Nieuwe maatregelen m.i.v. 15 december

Beste leden,

Onze minister-president heeft vanavond laten weten dat met ingang van morgen, dinsdag 15 december, de groepsgrootte voor buitensporten maximaal 2 personen bedraagt. Voor golfbanen betekent dit dat vanaf morgen alleen nog maar in 1 of 2 ballen gespeeld mag worden. Het is niet anders, maar gelukkig kan er nog wel gespeeld worden.

Hoe worden de spelregels bij Houtrak met de maatregel van maximaal 2 personen per flight, ingaande dinsdag 15 december?

  • Om zoveel mogelijk leden de kans te bieden te kunnen spelen, worden alleen nog maar 9 holes gespeeld. Dit betekent dat de gehele dag op hole 1 en op hole 10 gestart kan worden, wat de capaciteit enorm vergroot.
  • Een 1 bal boeken is toegestaan, maar de caddiemaster kan deze met 1 persoon aanvullen of samenvoegen met een andere 1 bal die rond dezelfde tijd geboekt heeft.
  • Boeken voor een start op hole 10 kan vooralsnog alleen telefonisch via de caddiemaster. Wij proberen dat dit ook online mogelijk wordt.
  • Elk lid mag maximaal 3 keer per week spelen. Alleen als op de dag zelf blijkt dat er genoeg ruimte is, kunt u bij de caddiemaster voor die dag een extra starttijd reserveren.
  • Introducés zijn toegestaan. Greenfee-spelers ook, maar zij kunnen alleen telefonisch boeken op de dag zelf.
  • Wij doen een dringend beroep op leden, die doordeweeks kunnen spelen, niet in het weekend te spelen.
  • De bloktijden van 10.00 tot 11.00 uur en van 14.00 tot 15.00 uur blijven gehandhaafd voor boekingen op de dag zelf, zowel voor starten op hole 1 als hole 10.

Wat gebeurt er met de reeds geboekte starttijden voor de komende week?

  • Alle geboekte flights vanaf dinsdag 15 december worden teruggebracht naar 9 holes en naar een 2 bal. Dit gebeurt door de laatste speler (bij een 3 bal) of de twee laatste spelers (bij een 4 bal) te verwijderen. De flight-owner (degene die geboekt heeft) kan uiteraard de 2e speler vervangen door iemand anders.
  • Spelers die “verwijderd” zijn, kunnen natuurlijk via de caddiemaster proberen een starttijd te krijgen op hole 10.

Wij hopen en verwachten dat met deze maatregelen, die t/m 19 januari zullen duren, zoveel mogelijk leden kunnen spelen op de dagen dat zij graag willen. En natuurlijk vertrouwen wij erop dat u zich soepel aan de intentie van de regels houdt en niet probeert deze te omzeilen. Overigens blijft de Take Away van onze horeca wel geopend!

We hopen dat u allen gezond blijft en toch lekker kunt golfen!

Bestuur Golfclub Houtrak