Informatie Zomeravondcompetities

Informatie Zomeravondcompetities

Er zijn 4 avonden voor de zomeravondcompetities, waarbij er geadviseerd wordt op de dag te spelen die het beste bij je handicap past. Komt deze avond je echt niet uit, dan kun je natuurlijk op een andere dag gaan spelen.
De vrijdagavondcompetitie voor de jeugd wordt door de jeugdcommissie georganiseerd.


Handicap Allowances in clubwedstrijden
Door de overgang van de EGA handicap naar de WHS handicap wordt door de NGF aanbevolen om voor wedstrijden gebruikt te maken van de zogenaamde “handicap allowances”. Deze allowances zijn bedoeld om te zorgen voor een juiste handicapverhouding voor alle handicapniveaus voor de verschillende speelvormen. Bij ons is deze voor individuele spelvormen bepaald op 95%.
Het WHS kent in dit verband twee begrippen: de ‘Course handicap’ en de ‘Playing handicap’.
De Course handicap ( in het oude EGA systeem de playing handicap genoemd) is het aantal slagen dat je krijgt bij het spelen van een individuele ronde en is bepalend voor het vaststellen van je WHS.
Bij de zomeravondcompetitie-wedstrijden is de Playing Handicap onder het WHS systeem het aantal slagen dat je bij een wedstrijd meekrijgt. Bij houtrak is hier een allowance op toegepast van 95%. Je krijgt dus voor de wedstrijd 95% van de Course Handicap mee.
Je hoeft dit niet uit te rekenen: dat doet e-golf voor je. Maar wel handig om te weten:-)

Invoeren wedstrijdkaarten zomeravondcompetities ( en alle overige wedstrijden)
Vorig jaar hebben we al kennis gemaakt met het invoeren van je wedstrijdscore in geval van een qualifying wedstrijd in de app. Je stemde verbaal af met je marker dat de score goed was en voerde deze in.
Nu zal bij wedstrijden de marker een email krijgen met de score en via knoppen in de mail moeten goedkeuren.
Het werkt als volgt:
Stappen:
1. U opent de web app met uw persoonsgegevens.
2. U ziet direct de scorekaart door op de knop score invoeren te klikken.
3. U voert de scores op de gespeelde holes in.
4. U bevestigt de scorekaart.
5. De marker krijgt een mail en dient te accorderen.
6. De marker kan de kaart bevestigen of weigeren.
7. De wedstrijdleiding zal deze informatie terugkrijgen en verder de wedstrijd verwerken.

Zomeravondcompetities in Corona-tijd
Zolang de horeca nog niet gedeeltelijk open kan en en er nog maatregelen van toepassing zijn ( maximale groepsgrootte e afstand houden) worden de zomeravondcompetities iets anders ingericht en wel als volgt:

  • Er wordt in principe geen inschrijfgeld gevraagd, maar commissie kan overwegen om via QR-code bij de starthole inschrijfgeld te vragen ( bedoeld voor prijzen cq. eindavond in augustus/september)
  • Er is geen wedstrijdtafel
  • Bij wedstrijden met direct inschrijven in flight zelf de starttijd in de gaten houden op de app of website ( er kunnen tijden wijzigen omdat er flights toch worden samengevoegd of verschoven om zo zoveel mogelijk starttijden terug te geven aan de leden die niet aan de wedstrijden deelnemen)
  • Kaarten worden niet uitgedeeld (pak er zelf 1 voor je de baan in gaat en noteer jouw score en de score van je marker)
  • Er zullen geen nearies etc. worden uitgezet.
  • Je gebruikt de app e-golf (downloaden) om je scores na de wedstrijd in te voeren
  • Geen fysieke prijsuitreiking (de uitslag wordt via e-golf of een mail met jullie gedeeld)
  • Zorg dat je de 1,5 afstand houdt en blijf niet al te lang hangen op de golfclub (een drankje drinken en een kleine versnapering op 1,5m afstand van elkaar op het terras is uiteraard wel mogelijk).

Streetfood tijdens zomeravondcompetities!
Zolang de horeca niet normaal open is zal Brasserie Houtrak op deze dagen Streetfood aanbieden zodat de spelers bij afsluiting van de ronde staand op het terras de dag met een lekkere streetfood-maaltijd kunnen afsluiten. Zodra het menu bekend is, zal er een mededeling hiervan volgen.