Herendag Programma 2020

Het programma voor de HerenWoensdag voor het seizoen 2020 – 2021 is bekend. Er zullen ook wat hard-copy exemplaren op de wedstrijdtafel beschikbaar zijn.

Op twee woensdagen in de maand kunnen we gelijktijdig van hole 1 en hole 10 starten mits er op maandagavond vóór 18:00 uur minimaal 40 inschrijvingen zijn. De eerste start op beide holes is dan om 9:28 uur en de laatste start op hole 1 om 10:56 uur en op hole 10 om 10:40 uur. Hierdoor hoeven de spelers uit de eerste flights niet lang te wachten tot de prijsuitreiking. Op 8 april en 6 mei (dubbele start) beginnen we pas om 11.28 uur; we willen dan na afloop gezamenlijk dineren met een daghap. Bij voldoende belangstelling zullen we dit later in het seizoen herhalen. Op de andere dagen starten we van hole 1 tussen 9:28 t/m 12:08 uur en op matchplay dagen t/m 12:32 uur.

Zoals gebruikelijk openen we het seizoen met een gezamenlijke lunch op woensdag 4 maart a.s., voorafgegaan door een teamwedstrijd over 9 holes. De lunch bijdrage is € 10 (inclusief wedstrijd­bijdrage). Men kan zich hiervoor opgeven door uiterlijk maandag 2 maart een mailtje te sturen aan Wouter Creyghton of door een week eerder in te schrijven aan de wedstrijdtafel, dan wel bij (tijdige) inschrijving via de website “horeca” aan te vinken.

Dit jaar hebben we de uitwisseling met Noord Hollandse (Sluispolder) reeds vastgelegd (8 juli uit en 15 juli thuis) en we zijn nog op zoek naar een andere club. Er zullen binnenkort op de woensdag lijsten circuleren waarop men zich voor deze wedstrijden kan opgeven.

De Vriendendag (FBBB) zal op 9 september tijdens de club week gespeeld worden. De Battle of the Sexes, de matchplay-wedstrijd met/tegen de Damesdag, staat gepland op donderdag 8 oktober (dames van rood en heren verplicht van geel). Dit jaar wordt deze georganiseerd door de heren. De dames zijn natuurlijk uit op revanche voor hun nipte nederlaag van vorig jaar.

De maandbekers (stableford) worden over het algemeen op de 3e woensdag in de maand gespeeld, alleen in juli een week later vanwege de uitwisseling. Met deze wedstrijden zijn punten te verdienen voor het klassement van de Race to Houtrak; voor dit klassement tellen de 6 beste puntenscores van alle op Houtrak in het seizoen gespeelde Q-wedstrijden.

De poulewedstrijden voor de matchplay competitie worden steeds op laatste woensdag van de maand gespeeld. Voor de matchplay competitie kan men zich opgeven via de inschrijflijst op de komende woensdagen of via een mailtje aan Harm van Oeveren. Daarbij wel graag een eventuele verhindering op één van de competitiedagen vermelden, zodat daarmee bij de indeling rekening gehouden kan worden.

Ook dit jaar zal er van alle Q-wedstrijden een bruto- en netto-eclectic klassement worden bijge­houden. Daarbij wordt gekeken wie er over het hele zomerseizoen tijdens alle Q-wedstrijden de beste totaalscore realiseert met zijn beste resultaat op elk van de 18 holes. Er is een bruto klassement (zonder handicapverrekening), en een netto klassement (met handicapverrekening). Voor het bruto klassement tellen alleen de scores gespeeld van de gele tees; voor het netto klassement komen scores van alle tees in aanmerking. Voor een netto-bogey krijgt men 1 punt, voor een netto-)par 2 punten, een (netto-birdy 3 punten, etc. Bij gelijke eindscore in het bruto klassement wint degene die de minste wedstrijden heeft gespeeld en in 2e instantie de meeste birdies; in het netto klassement wint de lagere handicapper. Om de overwinning in het bruto klassement zal ongetwijfeld vooral door de lagere handicappers worden gestreden, maar het netto klassement zal waarschijnlijk een prooi worden voor de hogere handicappers. Dus kijk steeds op welke hole nog een goede score ontbreekt en probeer deze hole in de eerstvolgende wedstrijd met succes aan te vallen.

We hopen er weer een gezellig en sportief seizoen van te maken.