Gespeelde wedstrijden mei 2021

In de maand mei 2021 zijn de volgende wedstrijden gespeeld :

1 mei Halfweg / Houtrakbeker 1
Marc van Houdt begon de Houtrak maandbeker in de strokpelay-editie fantastisch met een netto-score van 69, op de hielen gevolg door Kay Bouman met 70 en Guus Schuijt met 72 slagen. Lekker doorgetraind in de winter mannen?
Bij de Halfwegbeker Matthijs den Boer was lekker op tik en met 40 stablefordpunten, maar een betere tweede 9 bleef hij Cees van den Oever voor, en Boudewijn Beijen kon ook met 39 stablefordpunten lekker meekomen.

13 mei Halfweg / Houtrakbeker 2
Op deze dag werd altijd traditiegetrouw de Apergecup gespeeld, maar helaas dit jaar niet. Toch wilden de leden toch graag spelen dachten wij en is er dus een maandbeker op geplaatst. Wat was het een heerlijke dag en volop genieten van de zon!
Ook hier in de Halfwegbeker aan top van de uitslag weer meer dan 36 stablefordpunten en ons jeugdlid Alexandre Le Rhun sloot met 41 punten de dag winnend af, met achter zich latend Harry Hermes(39) en Janine Colenbrander (37)
In de Houtrakbeker ging de winst dit keer naar de “oude rotten” John Kops(netto70), maar een betere laatste 9 dan Arie Bogaart, en Marloes Hees werd mooi derde met netto 72. De eer van de vrouwen verdedigd!

30 mei Claes van Kietenbeker
Wat een heerlijke dag was dat zeg! Echt weer voorjaar in de lucht: stralende zon, weinig wind en het terras weer open! Wat een feestje!
Met 74 deelnemers, waaronder Herman Spijker, lid van het eerste uur, die deze wedstrijd ooit is begonnen op Spaarnwoude, maar deze heeft voortgezet bij Houtrak gingen we om 12.00 van hole 1 en 10 van start om te kijken wie er vandaag weer het meest op tik was.
Rolf Mul bleek de beste vorm van de dag te hebben en kwam binnen met 43 (!) stablefordpunten, gevolgd door Floor Veegens met 41 en als derde Klaas Molkenboer met 39 punten.
Lekker nagenieten van deze overwinning op het weer rumoerige terras van Houtrak, waar het goed toeven was!
Een hele kleine prijsuitreiking om de mooie prijzen ( handbeschilderde borden met natuurschoon te vinden op Houtrak) toch op gepaste afstand te kunnen uitreiken en het zonnetje nog net iets feller te laten stralen op de prijswinnaars.

 

Verslag winnaar Rolf Mul.
Noeste trainingsarbeid en mentale begeleiding van zijn vrouw zorgden ervoor dat hij op ’t juiste moment kon pieken!

Na maandenlang narrig weer en baanomstandigheden die je lieten verlangen naar andere oorden, kwam vandaag Claes van Kieten.
Een voor mijn gevoel eeuwenoude klassieker gekoesterd en gesponsord door Herman Spijker, waarmee hij wat mij betreft nog minstens een halve eeuw mee door mag gaan. Dank, dank, Herman.
Tja en dan de wedstrijd. Na maandenlang geploeter en teleurstelling ging twee weken geleden het licht weer schijnen. Eindeloos oefenen, honderden ballen op de driving range en op de bank voor therapie bij Ria hebben er voor gezorgd dat de clubs in de tas zijn gebleven en niet in het Noordzeekanaal zijn beland.
Nu dan vandaag. Ideale omstandigheden. Met Gerard Snelderwaard in de flight, hoe geweldig kan je het hebben. Golf fileren tot op het bot en tussendoor heerlijke ballen slaan. Wat wil een mens nog meer.
Gerard bedankt voor een geweldige ronde, wedstrijdleiding bedankt voor een top wedstrijd en club bedankt dat de baan er weer als een golfbaan gaat uitzien.
En…… Ruud, dank voor je geweldige gezellige terras, lekkere hapjes en drankjes. Het wordt een feest dit jaar.
Rolf