Baaninformatie

Alles over onze uitdagende baan

De 18 holes Championship Course van Houtrak is een bijzondere baan. Door het intelligente ontwerp van de baan door één van ’s lands toonaangevende architecten Gerard Jol is deze uitdagend voor de betere golfer, maar ook uitstekend te bespelen door de hogere handicappers. De greens van Houtrak zijn alom geroemd om hun eerlijkheid en goede kwaliteit en de baan is vrijwel het gehele jaar in optimale conditie.

De holes zijn zeer gevarieerd. Sommige holes liggen midden in het bos, andere hebben een echt polder karakter. Er zijn uitdagend lange holes, maar ook zeer interessante kortere holes. Holes zonder waterhindernissen, maar ook holes met prachtige vijvers of listige slootjes voor de green. En wie op de teebox van de par-3 veertiende staat, hoeft niet veel fantasie te gebruiken om zich even op Augusta te wanen.

Door de unieke, stervormige opzet van de baan zijn er veel holes die bij het clubhuis uitkomen of vertrekken. Hierdoor is het ook heel goed mogelijk om niet 18-holes te spelen, maar bijvoorbeeld slechts 9, 12 of 15 holes. Of om ’s avonds na het werk even drie of zes holes te spelen. Daarnaast is de baan zo opgezet dat dezelfde holes in twee verschillende lussen gespeeld kunnen worden: Buiten-Binnen en Noord-Zuid.

Meer informatie over onze baan vindt u op de volgende pagina’s:
– Scorekaart
– Playing handicaps
– Baanboekje
– Actuele baanstatus
– Baanreglement