De NGF-pas in 2021

Ieder golfer heeft sinds begin 2019 een digitale NGF-pas, onder meer zichtbaar in de app GOLF.NL en op mijn.golf.nl (de desktop-/tablet-variant van de app GOLF.NL). Daarnaast is je digitale NGF-pas te vinden in de online omgeving van onze club, namelijk hier: https://m.eg4u.nl/#/login. De pas staat dan in het menu onder NGF pas.
Per1 januari 2021 krijgt ieder lid van onze club automatisch weer een digitale NGF-pas. Het doel van de NGF is dat er steeds minder plastic NGF-pasjes gefabriceerd hoeven te worden. Om dat doel te bereiken is de procedure rondom de NGF-pas veranderd.

In 2020 kregen alle Nederlandse golfers nog automatisch een digitale pas én een fysieke plastic pas, tenzij golfers en/of clubs aangaven dat ze geen plastic pas wensten. Die stap was succesvol, want in 2020 had nog maar zo’n 50 procent van alle Nederlandse golfers een plastic pas.
Als gevolg van de nieuwe procedure zullen er nog minder plastic passen gefabriceerd worden, want in 2021 zal het de standaard zijn dat iedere golfer alleen een digitale NGF-pas ontvangt.

Hieronder staan alle voordelen van een digitale NGF-pas op een rij.

  • Een digitale NGF-pas is minder belastend voor het milieu, kan niet kapot gaan en kan niet kwijt raken.
  • De scanbare digitale NGF-pas biedt gebruiksgemak en is “coronaproof”.
  • Met de digitale pas beschik je altijd over je actuele handicap, want na elke qualifying score wordt de handicap op je digitale pas geactualiseerd.
  • Dankzij de unieke barcode en de QR-code op de digitale NGF-pas kun je je als golfer altijd identificeren.
  • In de aanloop naar de invoering van het World Handicap System (WHS) in 2021 toont de digitale NGF-pas niet alleen jouw EGA-handicap maar ook je WHS-handicap die je op dat moment zou hebben.
  • De digitale pas van de NGF is ook geldig en wordt ook geaccepteerd in het buitenland. Het is dus niet nodig om voor een golfvakantie te beschikken over een fysieke pas. De digitale pas verschijnt zoals gezegd in de app GOLF.NL en is ook zichtbaar als je inlogt op mijn.golf.nl. Er is geen internetverbinding nodig als je digitale pas in het buitenland op de app wil laten zien. Bij mijn.golf.nl is wel een internetverbinding nodig. Als je de app GOLF.NL niet hebt, kun je voor vertrek naar het buitenland een screenshot maken van je digitale pas en die foto tonen op de banen in het buitenland.

Met ingang van 2021 zal op je digitale NGF-pas zowel je GSN-nummer als je NGF-nummer worden getoond. Het GSN-nummer begint met “NL”. Het NGF-nummer kun je beschouwen als je clubnummer. Je GSN-nummer is een nummer waaronder je handicap, scores en andere historistische data worden opgeslagen.

Verder zal in 2021 niet langer “EGA Handicapbewijs” op de pas komen te staan. Dat heeft te maken met de overstap van het EGA Handicap Systeem naar het Wereld Handicap Systeem.

Vragen beantwoorden we graag. Stuur een mail aan secretariaat@houtrak.nl en voor vragen over het Wereld Handicap Systeem  stuur dan een mail naar rehaco@houtrak.nl