Geschiedenis

Begin jaren negentig besloot een groep fanatieke golfers van Golfclub Spaarnwoude dat het tijd werd voor een ‘eigen baan’. Het moest één van de beste banen van Nederland worden, ruim opgezet en gericht op de echte golfliefhebber. In 1996 kwam deze droom uit en was golfclub Houtrak een feit, aangelegd op een gebied van maar liefst 83 hectare grond (waarvan 30% bos) in een deel van de Houtrakkerpolder.

De zeer uitdagend aangelegde baan ontwikkelde zich zo snel, dat al bij het 10-jarig bestaan een grote wedstrijd naar Houtrak kwam: het Nationaal Strokeplaykampioenschap bij zowel de heren als de dames. Een jaar later kwam zelfs de Europese Challengetour voor drie achtereenvolgende jaren naar Houtrak, met als winnaars de Schot Peter Whiteford, onze eigen Taco Remkes, en de Belg Nicolas Colsaerts.

Ook op sportief gebied maakte Houtrak een snelle ontwikkeling door. Al in 2004 veroverde Houtrak de titel in de hoofdklasse en werd daarna, tot nog toe als enige Nederlandse club, Europees kampioen. Inmiddels heeft Houtrak vijf landstitels bij de heren en vier bij de senioren (dames en heren) op haar naam staan. Het onderstreept eens te meer dat Houtrak niet alleen een gezellige club is om lid van te zijn, maar ook een ambitieuze club. Een club die een thuis is voor golfliefhebbers van ieder niveau.