Coronamaatregelen vanaf 28 november

Beste leden,

Het demissionaire kabinet heeft gisteravond aanvullende corona maatregelen bekendgemaakt, waaronder een ‘avondlockdown’ die ook voor sport geldt. De nieuwe maatregelen gaan morgen, zondag 28 november in, zullen minstens drie weken van kracht zijn en vormen een aanvulling op de bestaande maatregelen. In deze update zetten we op een rij wat de strengere maatregelen voor Houtrak betekenen.

 • Sportlocaties, de horeca en niet-essentiële winkels (zoals golfshops) moeten de deuren sluiten tussen 17.00 uur en 5.00 uur. Dit betekent dat elke golfbaan (inclusief driving ranges, oefenfaciliteiten ) tussen 17.00 en 5.00 uur gesloten moet zijn. Anders gezegd: na 17.00 uur mag er op sportlocaties niet meer gesport worden, dus na 17.00 uur mag bij Houtrak niet meer gegolfd/getraind/geoefend/gelest worden. Het hek bij Houtrak zal dan ook om 17.00 uur op slot gaan.
 • 1,5 meter afstand houden is vanaf zondag ook verplicht op alle plaatsen waar een vaste zitplaats geldt. Dit geldt dus voor horeca op golfbanen, want hier is placeren verplicht (naast een corona toegangsbewijs voor mensen van 18 jaar en ouder).
 • Bij het verplaatsen binnen Houtrak is het dragen van een mondkapje verplicht. Dus zowel bij het binnengaan van het clubhuis als in de lockerruimte, de toiletten / kleedkamers en de horeca.

Helaas kunnen de pro’s dus ook geen les meer geven na 17.00 uur. Met leden, die een les na 17.00 uur geboekt hebben, zal rechtstreeks door de betreffende pro contact worden opgenomen om tot een andere oplossing te komen.

Vanzelfsprekend blijft het ook belangrijk om de basisregels na te leven, zoals “was vaak en goed je handen” en “blijf thuis bij klachten”.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Houtrak

CORONATOEGANGSBEWIJS

 • Om te mogen golfen en om te mogen oefenen  is GEEN CORONATOEGANGSBEWIJS* nodig.
 • Het dragen van een mondkapje is weer verplicht in het clubhuis.
 • Voor een bezoek aan de balie van de Caddiemaster en/of aan de kleedruimtes en toiletten in het clubhuis is een EEN CORONATOEGANGSBEWIJS* nodig
 • Ook het restaurantgedeelte van het clubhuis en het terras mag u alleen betreden wanneer u in het bezit bent van EEN CORONATOEGANGSBEWIJS*.
  Onze horeca-exploitant zal hierop controleren.
 • U kunt meerdere keren per bezoek om uw coronatoegangsbewijs worden gevraagd. Wij vragen uw begrip hiervoor.
 • De basisregels ‘handen wassen’, ‘geen handen schudden’, ‘thuisblijven bij klachten en testen’ blijven gelden.
 • De basisregel 1,5 meter afstand houden’ is weer een verplichting.

*Het Coronatoegangsbewijs (de ‘Coronapas’) is zichtbaar in de app CoronaCheck en toont aan dat iemand volledig is gevaccineerd, hersteld is van Corona of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud heeft. Wie geen smartphone heeft, kan een bewijs op papier aanvragen.