Topgolf opleiding

Onze topgolf opleiding is er voor alle gevestigde en nog niet ontdekte talenten, zien we je snel?

Voor alle gevestigde en nog niet ontdekte talenten, “Discover your talent, be the best!”

De Houtrak Golf Academy beschikt over een professionele jeugdopleiding waarin talenten worden geselecteerd en begeleid naar het hoogste niveau. Een compleet “all-year-round” begeleidingsprogramma waarin topcoaches samenwerken op één locatie. Een totaal pakket aan begeleiding waarmee jeugdspelers nu leren presteren en worden klaargestoomd voor later.

Het team
Bestaat uit top coaches Sander van Duijn, Floris Vos en Lip San Chong. Alle drie werken zij al jarenlang met talenten en topspelers waaronder verschillende tourprofessionals en selectiespelers van de Nederlandse Golf Federatie. Zij zijn betrokken geweest bij vele nationale en internationale overwinningen. Sinds 2017 hebben de drie topcoaches hun kennis en ervaring gebundeld en een gezamenlijke structuur opgezet om talent optimaal te ontwikkelen.

Het concept
Het kunnen neerzetten van een topprestatie is van heel veel verschillende factoren afhankelijk. In de Topgolfopleiding zijn al deze invloedrijke factoren uitgewerkt in 7 verschillende pijlers. Met de pijlers gecombineerd in één golfprogramma zorgen de topcoaches van de Academy dat talenten en topspelers zich optimaal kunnen ontwikkelen en worden klaargestoomd voor later.

Begeleiding
Binnen het gehele opleidingsconcept wordt er zoveel mogelijk gewerkt vanuit een groepsgerichte trainingsopzet. Gezamenlijk trainen, want samen leer je sneller en maak je elkaar sterker. Hierbij geldt wel, hoe ouder en hoe hoger het niveau, hoe meer individuele begeleiding. Golf blijft een individuele sport en iedereen is anders. Dit is de reden waarom er voor elke speler in de Golf Academy een persoonlijk plan van aanpak met leerdoelen wordt gemaakt. Het coachen op persoonlijke aandachtspunten en behoeften in combinatie met het trainen in een competitieve omgeving versterkt de ontwikkeling. Daarnaast zorgt krachtige samenwerking tussen gespecialiseerde coaches op één locatie dat het beste uit elke speler naar boven kan worden gehaald. Als één team achter het talent! “Together Everyone Achieves More”.

Wat de topgolfopleiding van Houtrak zo bijzonder maakt?
– Iedereen in de opleiding krijgt een coachbudget.
– We hebben een “All year round” trainingsprogramma van trainen tot aan het spelen van competitie en toernooien.
– Gespecialiseerde topcoaches werken samen op één locatie.
– Er wordt gewerkt met de meest geavanceerde apparatuur zoals 3D analyse, Trackman, BodiTrak en Capto.
– Je traint op een club waar de dames en heren competitieteams in de hoofklasse spelen.
– De coaches in de Academy hebben Nederlands kampioenen voorgebracht, daarnaast hebben zij de afgelopen 3 jaar tot twee keer toe de landstitel gewonnen met het hoofdklasse heren team en coachten zij de heren en dames tot de kruisfinales van dit jaar. Ook zijn de coaches betrokken bij vele internationale overwinningen en hebben zij spelers op de European Tour gecoacht.

Selectiegroepen
De opleiding bestaat in totaal uit 5 verschillende selectiegroepen waarvoor jeugd in aanmerking komt. De groepen zijn gekoppeld aan leeftijd en niveau. Hierbij is het niveau wel altijd leidend en bepalend voor de uiteindelijke plaatsing in een groep.

Categorie 5 : Jeugd van 6 t/m 9 met een niveau van minimaal baanpermissie
Categorie 4 : Jeugd van 9 t/m 12 met een handicap van maximaal 36
Categorie 3 : Jeugd van 12 t/m 15 met een handicap van maximaal 24
Categorie 2 : Jeugd van 12 t/m 15 met een handicap van maximaal 12 of NGF C selectie
Categorie 1 : Jeugd van 12 t/m 21 met een handicap van maximaal 4,5 of NGF B selectie

Programma
De invulling van het programma voor elke lesgroep is opgebouwd vanuit de 7 prestatiepijlers. De omvang wordt opgeschaald per categorie. Hoe hoger het niveau, hoe gerichter de begeleiding. Meer informatie hierover en wat er inhoudelijk wordt behandeld kan worden verkregen tijdens één van de selectiedagen die wij met regelmaat organiseren.

Selectiedagen 
Als toelating tot de jeugdopleiding organsieren wij verschillende selectiedagen. De eerstvolgende data zijn 18 september van 18:30-21:30 en 29 september van 10:00-13:00. Het selectiemoment bestaat uit een training waarbij verschillende oefeningen en testen worden gedaan. De testresultaten zullen samen met het advies van onze coaches en prestaties uit het verleden bepalend zijn voor deelname aan de jeugdopleiding. Ouders krijgen tijdens de selectiedag een presentatie met uitleg en een totaaloverzicht van onze jeugdopleiding. Na afloop krijgt elke jeugdspeler een coachadvies.

Inschrijven
Schrijf je (klein)zoon of (klein)dochter nu in voor de selectiemiddag van 18 of 29 september door een mail te sturen naar info@houtrakgolfacademy.nl.
Vermeld bij de inschrijving: naam, geboortedatum, niveau, contactgegevens, opsomming van beste golfprestaties. Na inschrijving volgt een bevestigingsmail.